Maité Vandewiele

Psychologisch consulente


Maatschappelijk werker


ADHD coach

Ik ben Maité Vandewiele (°1994).


Als psychologisch consulent kan je mij inschakelen om samen te onderzoeken wat jij belangrijk vindt met als ultieme focus kunnen, mogen en willen doen wat werkt voor jou. Dit kan gaan om de wens gemakkelijker in beweging te komen, levensenergie te voelen, een druk (streng) hoofd om te buigen naar meer rust en lievere stemmen, te vinden waar je van ontspant, meer overzicht en rust ervaren, etc… dit in enkele of meerdere levensgebieden.


Ik heb een passie voor neurodiversiteit. Dit is een breed begrip dat het verschil in manier van denken uitdrukt bij mensen. Zo heb ik de overtuiging dat elke persoon net omwille van onderling verschil - met focus op wat elke persoon goed kan - een omgeving meer compleet en boeiend kan maken. Herken je jezelf in AD(H)D, HSP, ASS of heb je vragen hieromtrent? Dan kunnen we dit samen onderzoeken.


Zelf ben ik opgeleid tot psychologisch consulent (VIVES), maatschappelijk werker (VIVES) en ADHD-Coach via ADHD Nederland aangevuld met enkele verdiepende opleidingen binnen oplossingsgericht coachen, krachtgerichte gespreksvoering en een kennismaking met de autisme centraal methodiek.


Sinds 2018 ben ik in hoofdberoep actief als arbeidscoach in een centrum voor psychische revalidatie. Sinds november 2023 werk ik als maatschappelijk werker in een psychiatrisch ziekenhuis. Leergierigheid, verbondenheid, zelfbewustzijn en authenticiteit zijn enkele vanmijn belangrijke waarden die mij als persoon voor een deeltje omschrijven.


Ik bied individuele begeleiding voor (jong)volwassenen (vanaf 16 jaar).


Consultaties gaan door in de praktijkruimte in Gistel en via beeldbellen.