Leonie Allan

VANAF 2 januari 2024

Psychologisch consulente


Gestalt-therapeute


Somatic experience therapyIk ben Leonie Allan (°1973).


Mijn parcours was lang geleden een opleiding als psychologisch assistente gevolgd door een 4-jarige Gestalt-opleiding naar recentelijk een trauma-therapeutische methode Somatic Experiencing met ertussen een paar omweggetjes die mijn perspectieven hebben vergroot in het veld van de zorg.


Ik heb binnen verschillende contexten gewerkt. ChildFocus, vluchtelingenwerk Rode Kruis en de mobiele begeleiding bij ernstig psychiatrische patiënten hadden een bijzondere leerzame impact op me.


Ik werk nu in hoofdberoep als trajectbegeleider in een psychotherapeutische setting met als functie de terugkeer naar hetalledaagse te ondersteunen. In de praktijk werk ik in bijberoep.


Mijn focus ligt op de ondersteuning van de verwerking van een traumatisch verleden dat nu een zodanige invloed heeft dat er verschillende klachten op de voorgrond treden. On-affe processen vervolledigen, herstellen van de verbinding met jezelf, met je eigenheid. Grenzen en veiligheid (weer) kunnen ervaren in contact met de ander. Bewust-zijn van wat je lichaam ervaart, de toegangspoort voor het verwerken van trauma. Een proces dat we samen aangaan. Als een soort avontuur, waarbij ik je mag ondersteunen wanneer je hulp nodig hebt. Het is tijd voor je zelf, een tijd waarbij je mag zeggen en voelen wat er is en waarmee we werken.


Therapiegesprekken zijn mogelijk in het Nederlands, Engels en Frans.


Ik bied individuele begeleiding voor (jong)volwassenen (vanaf 16 jaar).


Consultaties gaan door in de praktijkruimte in Gistel